Marco Kooistra

Marco is een stichtende partner van het Osmos Network en verantwoordelijk voor het financieel beheer van de organisatie. Hij brengt het netwerk uitgebreide expertise bij op het gebied van financiën, fiscale strategie, bedrijfsbeheer en boekhouding.

De keuze tussen beeldende kunst en financiën splitste Marco’s passies in het nastreven van een passie voor filosofie en vaardigheden in het oplossen van concrete problemen. Een vroege opleiding in bedrijfsmanagement en accountancy (Universiteit van Amsterdam) maakte Marco klaar voor een carrière in de mechanica van het bedrijfsleven. Dit omvatte bedrijfsmanagement, fiscaal recht, financiële strategie en meer conventionele boekhouding en financiële controle. Marco werkte bijna twee decennia bij Booz Allen Hamilton (nu Strategy&) als zelfstandig controller.  Ondertussen gaf hij ook consultancy aan anderen om bedrijven te ontwikkelen en startte hij zijn eigen financieel accountancy-adviesbureau, Lupa Company. Zijn jarenlange ervaring in zowel grote als kleine ondernemingen biedt hem een basis om te ondersteunen in ondernemingen die hem na aan het hart liggen.

Marco is snel van begrip en berekend, en geeft een eerlijk maar goed ingeschat antwoord op elke uitdaging waarmee hij wordt geconfronteerd. Hij put uit jarenlange beroepservaring, maar is niet getrouwd met zijn ideeën of methoden. Hij verwelkomt nieuwigheid, als en wanneer het waardevol blijkt te zijn. Hij is een systemisch denker, maar toch pragmatisch. Dit maakt Marco tot een grote aanwinst bij het verkennen van projecten op het gebied van bedrijfs- en organisatiedynamiek.


Marco heeft een passie voor projecten op het gebied van duurzame voeding en landbouw. Hij heeft de financiering en ontwikkeling van de Sonian Wood Coop ondersteund. Hij heeft een aantal kleine bedrijven en organisaties helpen opstarten die zich bezighouden met voedsel en lokale productie, zoals Stadshout in Amsterdam en de Gemeente Utrecht. Hij zet zich als vrijwilliger in voor de kunst en de door de gemeenschap geleide landbouw, waaronder Stichting Klaterklanken en Stichting Meer Publiek. 

Onderwijs
  • BSc. Bedrijfseconomie en accountancy – Universiteit van Amsterdam (NL)
  • Diploma fiscale economie – Universiteit van Amsterdam (NL)
  • Diploma fiscaal recht – Erasmus Universiteit (NL)
  • Fotografie – Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten Den Haag (NL)
Beroepservaring
  • Director and project manager– Osmos Network (BE/NL)
  • Owner and director – Lupacompany (NL)
  • Mede-eigenaar en directeur – Blipartners B.V. (NL)
  • Bestuurder – Sonian wood coop (BE)
  • Voorzitter – Stichting Klaterklanken (NL)
  • Voorzitter – Stichting Meer Publiek. (NL)
  • Eigenaar en Directeur – Tatam B.V. (NL)
  • Controller – Strategy& (NL)
  • Vennoot en controller – Artvice (NL)

Expertise

Taalvaardigheden

Nederlands (moedertaal)

Engels (vloeiend in woord en geschrift)

Marco's insights

blank

Connecting Nature

/// Project
A European research program (H2020) developing nature based solutions: ‘bringing nature to cities and cities to nature’.

blank

The wood of the Sonian Forest

/// Case study
Cities produce vast amounts of resources, much of which goes under used or overlooked. Case study: The Sonian Wood Coop

Everyone else
blank

Adrian Hill

Adrian is een van de stichtende partners van het Osmos Network, verantwoordelijk voor algemene operaties met expertise in productie in steden en ecologische systemen.

blank

Eric Haas

Eric is medeoprichter van het Osmos Network en richt zich op de bedrijfsontwikkeling van de organisatie.

blank

Hanne Van Reusel

Hanne is een partner van Osmos Network met expertise over de commons, participatieve processen en de ontwikkeling van de publieke ruimte.

blank

Julia Rocha

Julia is medewerkster bij Osmos met expertise in visuele communicatie en openbare ruimte.

blank

Laurens Van der Cruyssen

Laurens is een partner van Osmos Network met expertise in psychologie, kwantitatieve en kwalitatieve analyse, en mensgericht ontwerp.

blank

Liana Simmons

Liana is een Osmos-expert met expertise in samenwerking en coöperatie om lokale en regionale organisaties en gemeenschappen te versterken.

blank

Michael Kaethler

Michael is een Osmos expert met theoretische en methodologische vaardigheden om complexe en systemische problemen aan te pakken die vaak geworteld zijn op een epistemologisch (kennis) of ontologisch (zijn) niveau.

blank

Nienke Schachtschabel

Nienke is opgeleid in film en grafisch ontwerp en heeft twee decennia voornamelijk als freelance ontwerper gewerkt in heel Nederland. In deze tijd bestreek ze

blank

Stephan Kampelmann 

Stephan is medeoprichter en expert van het Osmos Network met praktische ervaring en theoretische kennis bij over lokale economie, beheer van hulpbronnen en governance binnen biogebaseerde productieketens.

blank

Toha De Brant

Toha is een expert van Osmos en brengt het netwerk expertise in antropologie en jarenlange praktische ervaring met gemeenschapsopbouw, advocacy en grass-roots ontwikkeling. Als gepassioneerd fotograaf ondersteunt ze het team ook met documentatie van evenementen.

Keep updated with Osmos!

We’ll send you a very occasional update of what we’re doing and thinking about.